Kuva: ©Visit Jyväskylä, kuva: Ulla Keituri

maisema_icon

Aktiviteetit

Tähtelässä ja lähialueella on tarjolla monipuolisia aktiviteetteja kaikenikäisille. Aivan pihapiiristä pääset astumaan Haukankierroksen (14 km) polulle, voit vierailla Korpilahden satamassa ja Höyry-galleriassa tai nauttia alueen monipuolisista liikuntamahdollisuuksista.

Kuva: ©Visit Jyväskylä, kuva: Tero Takalo-Eskola

Liikunta-aktiviteetit

Hiki pintaan ja pallolle kyytiä? Tähtelässä ja lähiympäristössä voit harrastaa useita eri lajeja.

Korpilahden 20-väyläinen frisbeegolfrata sijaitsee metsäisessä loppupuolella korkeuseroja sisältävässä maastossa kiertäen pääosin pururataa. Perinteisen golfin peluusta kiinnostuneet voivat puolestaan suunnata Muurame-golfin pariin 15 km päähän.

Vuokraa liikuntasali käyttöösi

Liikuntasalimme sopii isommankin porukan käyttöön. Varaamalla vuoron etukäteen voit pelata muun muassa kori- tai sulkapalloa, tai vaikkapa ottaa erän polttopalloa. Voit tarkistaa varaukset asiakaspalvelustamme.

 

Pelivälineitä vuokrattavana

Vastaanototostamme voit vuokrata:

  • Sup-lautoja. Hinnat alkaen 20 €/tunti ja 40 €/päivä.
  • Frisbeegolf-välineitä 5 € / 3 kiekkoa.
  • Kuntoiluvälineitä: kahvakuulia (2 €/kahvakuula) ja sulkapallomailoja ( 3 euroa/kpl/tunti).

Jousiammuntaa, fatbike-retkiä tai hauskoja tiimikisailuja!

Hyppää polulle pyörän selkään tai kokeile vaikka jousiammuntaa! Yhteistyökumppaneidemme avulla aktiviteettien määrä kasvaa entisestään. 

  • Eräopaspalvelu Talvi tarjoaa ohjattua jousiammuntaa sekä pienimuotoisia joukkuekisoja vaikkapa työ- ja harrasteporukoille.
  • Versona. Vuokraa fatbike-polkupyörä ja osallistu ohjatulle pyöräretkelle Leivonmäen kansallispuistossa!

Liiku luonnossa ja nauti elämyksistä

Korpilahdella on upeita kohteita ulkoilun ystäville. Mahdollisuuksia löytyy niin vaativiin seikkailuihin retkeilypoluilla kuin makkaranpaistoon Tähtelän pihassa.

Kuva: ©Visit Jyväskylä, kuva: Tero Takalo-Eskola

 

Lintujen tarkkailua

Aivan Korpilahden keskustan eteläpuolella sijaitsee Hyrkkölän lintutorni, josta avautuu näkymä peltojen ympäröimälle rehevälle lammelle. Matkaa Tähtelään on vain kaksi kilometriä, joten matkan taittaa näppärästi kävellen tai pyörällä.

Ratsastusta

Ratsastuksesta kiinnostuneille Korpilahti tarjoaa lukuisia erilaisia mahdollisuuksia. Lisätietoja yksityistalleista ja ratsastuskouluista Visit Jyväskylän sivuilta.

 

Haanpään kesäkahvila

Vieraile kohteessa, joka taatusti nostaa hymyn huulille. Haanpään kesäkahvilassa voit nauttia kahvista ja jäätelöstä sekä maalaiselämästä alpakoiden, afrikkalaisten kääpiövuohien ja kanojen kanssa. Tähtelästä matkaa on noin 10km.

Korpilahden satama

Tähtelästä on lyhyt matka viihtyisään Korpilahden satamaan. Kulttuurinnälkäiset voivat yhdistää vierailuun myös käynnin Höyry-galleriassa tai nauttia Korpilahden kesäteatterista. 

Unescon maailmanperintökohde: Stuven ketju

Päijänteen rannalta kohoava Oravivuori on vaikuttava kohde kaikille ulkona liikkuville. Oravivuoren mittauspisteenä tunnettu paikka juontaa juurensa 1800-luvulle. Tuolloin mäen päälle rakennettiin torni, jonka avulla tieteilijät tutkivat maapallon mittasuhteita. Nykyisin mäen päällä kohoaa jo uusi torni, ja laelta avautuva keskisuomalainen järvimaisema palkitsee retkeilijän.

Luontopolut

Tähtelän läheisyydessä sijaitsee useampia luontopolkuja retkeilystä kiinnostuneille. Haukkavuoren lenkille pääsee aivan Tähtelän piha-alueelta. Reittejä on kaksi: Isohaukka (14 km) ja Pikkuhaukka (9,5 km).  

Päijänteen itäpuolelta luonnossa liikkuja löytää Leivonmäen kansallispuiston, jossa on turvallisilla ja helppokulkuisia koko perheelle sopivia reittejä.

 

 

Kulttuuria ja arkkitehtuuria

Näe ja koe lähialueen palvelut! Aivan kivenheiton päästä Tähtelästä sijaitsee viihtyisä Korpilahden satama, ja Jyvässeutu on pullollaan kiinnostavia tapahtumia sekä arkkitehtuuria.

Alvar Aallon pääkaupunki

Säynätsalon kunnantalo, Jyväskylän yliopiston päärakennus ja Muuratsalon koetalo. Muun muassa nämä arkkitehti Alvar Aallon kruununjalokivet sijaitsevat vain alle puolen tunnin ajomatkan päässä. Lue lisää ja osallistu opastetulle Aalto-kierrokselle!

Kuva: ©Jyväskylän kaupunki, kuva: Tero Takalo-Eskola

Kuva: ©Jyväskylän kaupunki, kuva: Tero Takalo-Eskola

Lähialueen tapahtumat

Markkinoita, keikkoja, festareita – löydä kiinnostavat tapahtumat Jyväskylän tapahtumakalenterista, tai suuntaa Jämsään ja Himokselle! Tähtelästä Jyväskylään on vain 31 km, ja Himokselle puolestaan 26 km.