Kesän miniloma Tähtelässä

Lomapäivien iloa Tähtelässä – ulkoile, pyöräile, ui ja SUP-lautaile. Tähtelässä tähän on loistavat olosuhteet. Välineitä voit vuokrata vastaanotosta tai yhteistyökumppaneilta.

Tähtelän ravintola Santerissa on aamiaismahdollisuus osan kesää. Lähialueella ravintolapalveluita tarjoavat Juhlakartano Tähtiniemi ja Kahvila-ravintola Satamakapteeni.

Lähialueella on frisbeegolfrata, luontopolkuja, ratsutalleja ja mahdollisuus tutustua alpakoihin Haanpään kesäkahvilassa. Tähtelän rannan grillipaikalla voit paistaa makkaraa, keittää nokipannukahvit ja herkutella paahdetuilla vaahtokarkeilla.

Majoitus

Majoitukset 1-2 hengen asuntolahuoneissa tai 2-5 hengen rivitalohuoneistossa. Asuntoloissa on yhteiset keittiö- ja oleskelutilat sekä huonekohtaiset WC- ja suihkutilat. Rivitalohuoneistoissa on omat keittiöt. Keittiöissä on perusastiasto ja ruuanlaittovälineet.

Aktiivilomat arkisin ma-pe

  • rivitalokolmio 5 henkilölle 170 €/vrk
  • rivitalokaksio 4 henkilölle 150 €/vrk
  • rivitaloyksiö 2 henkilölle 80 €/vrk
  • 2 hh 80 €/vrk
  • 1 hh 60 €/vrk.

Hinnat sisältävät liinavaatteet, pyyhkeet, saunan ja grillikatoksen käytön. Vuoteita ei ole pedattu valmiiksi. Hinnat eivät sisällä aamiaista.

Katso lisätietoja huoneiden, oleskelutilojen ja keittiöiden varustuksista Majoitus-sivulta.

Tähtelän aktiviteetit

Tähtelän viihtyisässä puistossa voi käydä vaikka piknikillä. Tähtelän ranta on matala ja hiekkapohjainen ja sopii hyvin myös lapsille. Liikuntasalissa on mahdollista pelata muun muassa kori- ja sulkapalloa sekä sählyä varaamalla vuoro etukäteen.

Vastaanotosta voit vuokrata välineitä:

  • Sup-lautoja. Hinnat alkaen 20 €/tunti ja 40 €/päivä.
  • Frisbeegolf-välineitä
  • Kuntoiluvälineitä (kahvakuulia, sulkapallomailoja)

Yhteistyökumppaneidemme palvelut

  • Eräopaspalvelu Talvi. Ohjattua melontaa sekä kanoottien ja kajakkien vuokrausta, ohjattua jousiammuntaa sekä räätälöityjä pienimuotoisia joukkuekisoja.
  • Versona: Fatbike-polkupyörien vuokraus ja ohjatut Fatbike-retket Leivonmäen kansallispuistossa. Tee esimerkiksi maisemallinen matka Tähtelä– Kärkinen–Putkilahti–Tammijärvi–Leivonmäen kansallispuisto. Matka-aika autolla on noin 40 min. Reitillä voit käydä esimerkiksi Mäkitupalaismuseossa. Vaarunvuoren luontopolulla voit kokea huikeat Päijänne- ja mäkimaisemat. Perillä Leivonmäen kansallispuistossa haluamasi pituinen retki Versonan pyörillä!

Tekemistä lähialueella

Korpilahden 20-väyläinen frisbeegolfrata sijaitsee metsäisessä loppupuolella korkeuseroja sisältävässä maastossa kiertäen pääosin pururataa. Sopii aloittelijoille, mutta myös pidempään lajia harrastaneille. Matkaa pururadalle on noin pari kilometriä.

Muuramen kunnassa sijaitsevalle 18-reikäiselle Golf radalle matkaa noin 15 km. Kenttä antaa haasteita sopivasti kaiken tasoisille pelaajille.

Ratsastuksesta innostuneille ja kiinnostuneille on Korpilahdella useita ratsastuskouluja, joista voi tiedustella tunteja. Lue lisää Korpilahden alueen yksityistalleista ja ratsastuskouluista.

Haanpään kesäkahvilassa voit nauttia kahvista ja jäätelöstä sekä maalaiselämästä alpakoiden, afrikkalaisten kääpiövuohien ja kanojen kanssa. Matkaa Tähtelästä osoitteeseen Painaantie 60 on noin 10 kilometriä, mikä taittuu nopeasti autolla tai pyörällä.

Korpilahden satamaa sijaitsee kävelymatkan päässä Tähtelästä. Satamassa voit tutustua Höyry-gallerian näyttelyihin ja viehättävään myymälään sekä vierailla kahvila-ravintola Satamakapteenissa.

Lue lisää lähialueen aktiviteeteista.

Luontopolkuja

Korpilahdella on kolme retkeilyyn sopivaa reittiä: Haukankierros (9,5 km), Oravivuoren luontopolku (n. 3 km) ja Vaarunvuorten luontopolku (4 km). Katso Aktiviteetit-sivulta lisätietoja ja video. Haukankierrokselle pääset sujuvasti suoraan Tähtelän pihasta. Kuljet maalaismaisemissa kohti Haukkavuorta. Kaksi merkittyä reittiä, joista toinen kulkee Kiviönniemen laavulle (12 km) ja sieltä takaisin. Voit ottaa eväät mukaan ja nauttia ne laavulla tai Haukkavuorella.

Oravivuori on yksi UNESCO maailmanperintökohteista ja sen huipulla sijaitsee Struven ketjun mittauspiste. Polku nousee kilometrin matkalla 90 metriä. Näköalat tornista ovat kiipeämisen arvoiset. Oravivuoren parkkipaikalle voit pyöräillä tai mennä autolla. Matkaa Tähtelästä sinne on noin 10 kilometriä.

Katso Haukankierroksen ja lähireittien kartta. Kartalla näkyy myös reitti satamasta Frisbeegolfradalle ja Korpijoen Vanhan Myllyn reitille.

 

Rantasauna

Arkisin voit nauttia päivän päätteeksi rantasauna Rauharannan löylyistä ja pulahtaa Päijänteeseen. Sauna sisältyy aktiiviloman hintaan.

Rannassa oleva grillipaikka on arkisin Tähtelän majoittujien käytössä. Voit paistaa makkaraa, keittää nokipannukahvit tai herkutella paahdetuilla vaahtokarkeilla. Majoittujat saavat puut Tähtelästä.